Bureau Lommerde & Tonen op Broadway

jan 13, 2015 | Dans, Muziek

Bureau Lommerde & Tonen staat binnenkort op Broadway. Op vrijdag 6 februari 2015 gaat in het New Victory Theatre in 42d Street Cambuyón in première. 

Cambuyón is een fraai vormgegeven high energy show met tapdans, body percussion, hip-hop, drumming en zang met zeven fantastische performers uit Tenerife en Barcelona. Theatraal, spectaculair en komisch laten ze zien en laten zien en horen hoe ritmes wereldwijd elkaar beïnvloed hebben vanwege de voortdurende migraties en culturele invloeden over en weer. Cambuyón reist als een schip verschillende havens over de hele wereld af. De taal is een mengeling van realisme en symboliek.

Cambuyón, is een woord dat ontstond op de Canarische eilanden toen Engelse handelsschepen in de VOC-tijd de eilanden aandeden op hun routes over de wereld: Come, and buy on.

Na showcases in Tenerife en Madrid was Edinbrugh de eerste stop. Inmiddels wordt de show wereldwijd geboekt: van New York tot Macao, en van de Seychellen tot Singapore.

  • Cast: Néstor Busquets, Raúl Cabrera, Jep Meléndez, Berta Pons, Clara Pons, Jonathan Rodríguez, Rubén Sánchez
  • Director: Carlos Belda
  • Artistic Directors: Jep Meléndez, Carlos Belda
  • Sound Design: Ubaldo Páres

De show is gecoproduceerd door Auditorio de Tenerife (Tenerife Opera House) en het Teatro L’Estruch de Sabadell (Barcelona).