La vertitá

Compagnia Finzi Pasca

La veritá

Compagnie Finzi Pasca

 

Daniele Finzi Pasca is een van de meest bekende regisseurs van circustheater van dit moment. Nederland kent deze Zwitserse regisseur van spraakmakende nouveau cirque producties als het veel geprezen drieluik Nomade, Rain en Nebbia geproduceerd door het Canadese Cirque Éloize.
Lovende kritieken kreeg ook zijn productie Corteo, die hij voor Cirque de Soleil maakte (in 2012 in Nederland): ‘wonderschoon, fantasievol’ (Irene Start in Elsevier) en waarmee hij Cirque de Soleil bevrijdde van de dikke lagen glanslak .
Maar hij regisseerde ook met succes bij de English National Opera en de Vlaamse Opera: ‘Zijn regie is wervelend, epaterend, poëtisch, afwisselend en kleurrijk – zinsbegoochelend is het woord dat er het best bij past’ (Peter van de Lint in Trouw).

Inmiddels heeft Finzi Pasca zijn eigen gezelschap opgericht en werkt wereldwijd aan prestigieuze projecten, zoals de opening van de Winterspelen in Turijn (2006) en Sotsji ((2014), de opening van de concertzaal van het Mariinsky Theater van Valéry Gergiev met Aida van Verdi, waarin hij circuselementen in de opera verweeft. Inmiddels heeft hij ook Il Pagliacci en Verdi’s Requiem in zijn eigen handschrift geproduceerd.

La Veritá is het magnum opus van Finzo Pasca, een hommage aan het leven en werk van de kunstenaar Salvador Dali. Deze grote productie ging in januari 2013 in Montréal in première en komt dit najaar na een zeer succesvolle Zuid-Amerikaanse tournee naar Europa.

Centraal in deze productie staat het gigantische achterdoek dat Dali in 1944 schilderde voor het ballet Tristan und Isolde van de Metropolitan Opera in New York. Het originele doek reist mee met La Veritá!
Finzi Pasca maakte van la Veritá een poëtisch circustheater, waarin de acrobaten hun circusacts tonen, maar ook zingen, musiceren en dansen. Een even grote rol is weggelegd voor het surrealistische decor, de sfeervolle composities en het betoverende lichtontwerp met fascinerend schaduwspel. La Veritá is een circusrevue in een surrealistische droomwereld op de schaal van een Cirque de Soleil voorstelling.

La Veritá is een heel grote productie voor minimaal weekbespeling met 13 acrobaten en in totaal 24 mensen op tour.

Speellijst Carré

Donderdag 5 maart 2015, 20.00 uur
Vrijdag 6 maart 2015, 20.00 uur
Zaterdag 7 maart 2015, 15.00 uur
Zaterdag 7 maart 2015, 20.00 uur
Zondag 8 maart 2015, 14.00 uur