Toneelgroep Maastricht/Stichting & van Warmerdam

Fez - not the Tommy Cooper show

Not the Tommy Cooper Story

Muzikale komedie over de droefheid van de humor

 

Het tragikomische spel van René van ’t Hof, de humor van Jan Jaap van der Wal en de muziek van Vincent van Warmerdam komen samen in een nieuw geschreven muzikale komedie geïnspireerd op het wonderlijke leven van Tommy Cooper. De Britse komiek die van mislukken een succes wist te maken en onsterfelijk werd door te sterven op het toneel. Not the Tommy Cooper Story is een parabel over de schoonheid van het klein menselijk streven.

Terry Copper (René van ’t Hof) is toneelknecht en leidt een onzichtbaar leven in de coulissen van het theater. Tot op een avond de rode fez van Tommy Cooper is achtergebleven op het toneel. De toneelknecht neemt een besluit: hij wil de fez terugbrengen naar zijn rechtmatige eigenaar. Op zijn tocht wordt hij begeleid door een geheimzinnige Master of Ceremonies (Jan Jaap van der Wal) en zijn orkest, die hem terecht laten komen in een hilarische wereld van buikspreekpoppen, schuine moppen en mislukkende goochelacts. Een wereld die hem confronteert met zichzelf én de Grote Komiek: Tommy Cooper.

Not The Tommy Cooper Story is een coproductie van Toneelgroep Maastricht met & van Warmerdam. Artistiek leider Michel Sluysmans maakt samen met Vincent van Warmerdam muziektheaterproducties waarbij tekst en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hun voorstelling Judee Sill – a Californian dreamer oogstte vorig seizoen veel lof bij pers en publiek.

Credits

 

spel
Joke Emmers
René van ’t Hof
Hein Offermans
Michel Sluysmans
Kees van der Vooren
Jan Jaap van der Wal
Vincent van Warmerdam

idee/regie
Michel Sluysmans
Vincent van Warmerdam

eindregie
Servé Hermans

tekst
Jan Veldman
Michel Sluysmans
Vincent van Warmerdam

muziek
Vincent van Warmerdam

decorontwerp
Catharina Scholten

kostuumontwerp
Sabine Snijders

lichtontwerp
Bart van den Heuvel

geluidsontwerp
Femke Diemer

foto
Stephan Vanfleteren

met dank aan
Dieke van der Spek