Werkzaamheden

Over Bureau Lommerde & Tonen

Bureau Lommerde & Tonen 

Binnen BLT zijn oprichters Wolter Lommerde en Gerard Tonen op de volgende vlakken actief:

 

1) Producent

We ontwikkelen projecten binnen de podiumkunsten, het liefst als creative producers. Dat wil zeggen dat we van begin af aan betrokken zijn bij het maken van een voorstelling en mee kunnen denken over de artistieke en zakelijk realisatie. Soms tillen we een eigen project van de grond, soms helpen we een theatermaker bij de realiseren van zijn ideeën. In alle gevallen zijn we cultureel ondernemers pur sang.

2) International touring

We zijn al meer dan vijftien jaar actief in het scouten en produceren van internationale producties en hebben daarmee een groot internationaal netwerk opgebouwd. We hebben niet alleen tientallen producties naar Nederland gehaald vanuit de hele wereld, maar ook tournees georganiseerd door heel europa en wereldwijd, o.a. op Broadway. We werken als agent voor internationale shows, bemiddelen in theaterproducties wereldwijd, maar zoeken ook voor grotere theaters speciaal aanbod.

3) Impresariaat

Als impresariaat fungeren we als bemiddelaar: we regelen optredens voor artiesten en theatergroepen en verkopen theatervoorstellingen aan andere partijen. Of we zoeken een passende voorstelling of act op verzoek van een derde partij, bijvoorbeeld een theater.

4) Consultancy en interim management

Onze ruime ervaring op leidinggevende posities in verschillende organisaties en bedrijven -niet in de laatste plaats onze eigen ondernemingen- heeft ons een schat aan waardevolle expertise en vaardigheden opgeleverd, die we graag inzetten voor consultancy en interim management. We hebben in onze carrières verschillende reorganisaties tot een goed einde gebracht en organisaties ook in andere zin uit de moeilijkheden geholpen. Voor moeilijke klussen schrikken wij niet terug. Sterker nog, van dat soort uitdagingen houden we.  Door onze ervaring en de brede blik die we op de sector hebben, worden daarnaast we regelmatig ingevlogen om advies te geven. Dit kan op organisatorisch vlak zijn, maar ook op het gebied van de diverse deelgebieden zoals marketing en productie.