51.500 Bezoekers naar reprise Het Pauperparadijs

aug 13, 2017 | locatietheater, Pauperparadijs, theater

Na een compleet uitverkocht serie voorstellingen in de zomer van 2016, werden in de zomer van 2017 opnieuw 52 voorstellingen gespeeld.

 

 

Voor de voorstelling op de binnenplaats van het Nationaal gevangenismuseum in Veenhuizen werden in totaal zo’n 51.500 kaarten verkocht. Vrijwel alle voorstellingen waren geheel uitverkocht. Inmiddels heeft de productie meer dan 90.000 bezoekers mogen verwelkomen. Een ongekend succes.

 Het Pauperparadijs is een opvallend actuele voorstelling, vol parallellen met onze tijd. Het volgt de geschiedenis van twee paupers: Teunis en Cato. Teunis, een jonge Amsterdamse wees, wordt gedeporteerd naar Veenhuizen. Daar wordt hij verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde ontmoet veel tegenwerking, uiteindelijk proberen ze Veenhuizen te ontvluchten.

Het Pauperparadijs krijgt in 2018 een vervolg in Amsterdam. De voorstelling is in de zomer van 2018 de hele maand juli te zien in Koninklijk Theater Carré. Voor Carré zal de voorstelling volledig worden aangepast aan de extra mogelijkheden die het unieke theater biedt. Scenograaf Michiel Voet ontwerpt hiervoor een speciaal decor. De muzikale begeleiding is opnieuw in handen van componist en bandleider LAVALU met de Pauperband. De cast wordt op een later moment bekend gemaakt.