Cast 14 de musical bekend

mei 5, 2021 | musical

Porgy Franssen is in 14 de musical, over voetbalicoon Johan Cruijff, te zien als Rinus Michels. Pepijn Schoneveld speelt Cor Coster.

 

Porgy Franssen neemt in 14 de musical de rol van coach Rinus Michels op zich. Milan Sekeris is Piet Keizer. Pepijn Schoneveld zal onder andere de rol van Cruijff’s schoonvader en zaakwaarnemer Cor Coster op zich nemen. Eerder werd al bekend dat Tobias Nierop de rol van Cruijff gaat spelen in de voorstelling die een ode is aan de legendarische voetballer. Myrthe Burger zal de rol van zijn vrouw Danny vertolken. Daarnaast zullen Joy Wielkens, Mitch Wolterink, Ruth Sahertian, Sjoerd Spruijt, Jeske van de Staak, Wolter Weulink, Eva van der Post, Remco Sietsema en Gusta Geleijnse in verschillende rollen te zien zijn.

Regieconcept geïnspireerd op totaalvoetbal

Scriptschrijver en regisseur Tom de Ket: “Cruijff was in alles een innovator, een rebel. Zo ontwikkelde hij samen met Rinus Michels het totaalvoetbal. Dat kenmerkte zich door dynamiek, samenspel, snelle omschakelingen en positiewisselingen. Resultaat: spectaculair, aanvallend voetbal. Die principes zijn de inspiratie voor de regie van de voorstelling. 14 De musical wordt daarmee een gezamenlijke vertelling. Acteurs moeten dan ook snel kunnen schakelen en van rol kunnen wisselen. Dat vergt veel van onze cast. We switchen tijdens de voorstelling moeiteloos tussen stand-up, drama, videokunst, variété en popconcert. Dit dynamische geheel is volledig in de geest van Cruijff.”

14 de musical

14 de musical, een voorstelling over het leven van Johan Cruijff, is vanaf september 2021 te zien in het gloednieuwe AFAS Theater in Leusden, bij Amersfoort. De voorstellingen worden gespeeld binnen de dan geldende maatregelen tegen corona. De musical is een brutale ode aan het voetbalicoon en zal op zondag 25 september zijn wereldpremière beleven.