Het Pauperparadijs keert mogelijk terug naar Veenhuizen

nov 28, 2019 | locatietheater, Pauperparadijs, theater

In de zomer van 2020 keert de voorstelling mogelijk terug naar Veenhuizen. Maar alleen als we voor het einde van het jaar 20.000 kaarten hebben verkocht. 

Dat maken producent Wolter Lommerde, regisseur Tom de Ket en auteur Suzanna Jansen op donderdag 21 november bekend. Bij 20.000 verkochte kaarten is het financiële risico voor stichting Het Pauperparadijs draagbaar.

Maatschappij van Weldadigheid

Het Pauperparadijs vertelt het verhaal van tienduizenden weeskinderen en andere paupers die in de negentiende eeuw naar Veenhuizen kwamen. Daar werden ze heropgevoed in de Maatschappij van Weldadigheid.

3 keer eerder

De voorstelling ging in juni 2016 in première op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen en trok in zes weken tijd ruim 40.000 bezoekers. Bij de tweede serie, een zomer later, stond de teller op 90.000 bezoekers. Nadien was het theaterstuk nog te zien in het Amsterdamse theater Carre. In totaal bezochten 130.000 bezoekers de voorstelling.

Veel verzoeken

Sinds de voorstelling niet meer te zien is, wordt regisseur De Ket naar eigen zeggen bedolven onder de verzoeken. “We krijgen veel reacties; mensen die het jammer vinden dat Het Pauperparadijs niet meer te zien is, die de voorstelling nogmaals willen zien of nog niet in de gelegenheid zijn geweest om te gaan. Het zou fantastisch zijn gehoor te kunnen geven aan hun verzoeken om de voorstelling terug te brengen, maar het moet wel kunnen.”

Marktonderzoek

Ook uit marktonderzoek blijkt volgens de theatermakers dat 300.000 mensen de voorstelling eventueel zouden willen bezoeken. Volgens De Ket willen ook ondernemers hun steentje bijdragen aan de terugkeer van de voorstelling. “Maar zonder het publiek en de gemeente kunnen we het niet realiseren.”

Kaartverkoop van start

De kaartverkoop voor de nieuwe reeks van vijftig voorstellingen begint vandaag. Mocht de voorstelling toch niet doorgaan, dan krijgt iedereen zijn geld terug. De theatermakers hebben bij de gemeente Noordenveld inmiddels een vergunning aangevraagd.

Tickets

 

Tryouts: 3, 4 en 5 juni 2020

Voorstellingen: 10 juni t/m 9 augustus 2020

Early bird tickets vanaf €27 (tryout) of €37 (reguliere voorstelling) 

http://hetpauperparadijs.nl/kaartverkoop/