De levende flyer

Een avond voor en over uw theater

De levende flyer

Een avond voor en over uw theater met Peter van Ewijk en Patrick Nederkoorn

 

Bureau Lommerde & Tonen wil zich specialiseren in het aanbieden van nieuwe concepten voor theaters. Een zo’n nieuw concept is De Levende flyer.

Het concept is eenvoudig. U staat aan het begin van het seizoen en wilt u nieuwe programma presenteren. Of het is midden het seizoen en de kaartverkoop en de aandacht voor uw theater kan wel een duwtje gebruiken. U kunt een mailing versturen, een krant maken of een flyer uitdelen. Maar u kunt ook uw publiek uitnodigen voor een live presentatie, een levende flyer als het ware.

Het organiseren van zo’n presentatie is voor een theater altijd veel werk. Vaak komt het er ook niet van. Daarom biedt Lommerde & Tonen hiervoor een kant en klaar concept aan, een concept dat uw publiek zal ervaren als een avond die geheel door uw theater zelf is georganiseerd.

De avond wordt gepresenteerd door twee jonge cabaretiers, Patrick Nederkoorn en Peter van Ewijk. Zij stellen samen met u het definitieve programma samen.
Dit kan bestaan uit optredens en interviews met artiesten die nog in uw theater komen. Interviews met mensen die u in het zonnetje wil zetten, zoals degene die de meeste kaartjes voor dat seizoen heeft gekocht, of, bijvoorbeeld, uw medewerkers van de kassa.
Daarnaast vinden er interviews met de programmeur en/of de directeur van het theater plaats. Tussendoor zijn er zeer korte trailers te zien van voorstellingen die nog moeten komen en is er een theaterquiz. Gedurende de avond zingen Patrick en Peter ook liedjes uit de programma’s die nog in uw theater staan. Dat zingen gaat zo nu en dan samen met het publiek.

Dit alles zorgt voor een avond waarin u even heel nauw contact met uw publiek hebt. Het is ook slim om op het einde van de avond uw kassa open te hebben, want de ervaring leert inmiddels dat er na de presentatie nog flink veel kaarten worden gekocht.

Nog even heel in het kort de voordelen van De Levende flyer:
– Een theater bezorgt zijn publiek een leuke avond, helemaal toegesneden op het theater zelf
– De Levende flyer draagt bij aan de loyaliteit van het publiek aan het theater
– De Levende flyer is een uitstekende manier om promotie te maken voor voorstellingen en concerten die nog komen
– Door De levende flyer verkoopt u op de avond zelf veel kaartjes als u de kassa naar de avond openstelt
– De Levende flyer is een mooie gelegenheid voor het theater om op een informele manier het beleid uit te dragen

Wie de presentatoren precies zijn?
Peter van Ewijk is naast cabaretier ook producer en freelance doctor in de letterkunde. In 2011 won hij als de helft van het duo Lankmoed de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. Momenteel toert Lankmoed door Nederland en België met het programma Stilt. Zijn ervaring als zanger in groepen als The Walton Hoax en De Lading komt daarbij goed van pas. Voor De Levende flyer is het erg handig als de presentator ook nog eens kan zingen.

Datzelfde geldt voor Patrick Nederkoorn. Hij is ook al zo’n gestudeerde cabaretier. In zijn geval politicologie en theologie. Hij toert nu met een eigen cabaret programma door Nederland. De titel: Het Grote Verhaal. Inmiddels heeft hij zich op tal van congressen en symposia bekwaamd in het presenteren. En het mooie is dat hij ook een stem heeft als een klok.

Last but not least. Het programma hoeft natuurlijk helemaal niet De levende flyer te heten. Het is alleen maar de naam waarmee wij het programma bij u aanbieden. Het mag de naam krijgen die het best bij uw theater past. We hebben het programma in Schouwburg Ogterop in Meppel uitgeprobeerd en toen heette het: Schouwburg Ogterop presenteert de tweede helft.