Cambuyòn

Dansvoorstelling

Cambuyón

 

Cambuyón is een fraai vormgegeven high energy show met tapdans, body percussion, hip-hop, drumming en zang met zeven fantastische performers uit Tenerife en Barcelona. Theatraal, spectaculair en komisch laten ze zien en laten zien en horen hoe ritmes wereldwijd elkaar beïnvloed hebben vanwege de voortdurende migraties en culturele invloeden over en weer. Cambuyón reist als een schip verschillende havens over de hele wereld af. De taal is een mengeling van realisme en symboliek.

Cambuyón, is een woord dat ontstond op de Canarische eilanden toen Engelse handelsschepen in de VOC-tijd de eilanden aandeden op hun routes over de wereld: Come, and buy on.

Na showcases in Tenerife en Madrid was Edinbrugh de eerste stop. Inmiddels wordt de show wereldwijd geboekt: van New York tot Macao, en van de Seychellen tot Singapore.

Cast: Néstor Busquets, Raúl Cabrera, Jep Meléndez, Berta Pons, Clara Pons, Jonathan Rodríguez, Rubén Sánchez
Director: Carlos Belda
Artistic Directors: Jep Meléndez, Carlos Belda
Sound Design: Ubaldo Páres

The show is gecoproduceerd door Auditorio de Tenerife (Tenerife Opera House) en het Teatro L’Estruch de Sabadell (Barcelona).

Broadway

 

De show gaat op vrijdag 6 februari in première in het New Victory Theatre in New York, 46nd Street. Cambuyòn staat daar dan een maand. Voor meer informatie: New Victory Theatre