De stand van zaken

Een theateravond over de ziel van de stad

De stand van zaken

Met Patrick Nederkoorn en Jan Beuving

 

De Stand van Zaken is een avondvullend programma waarin de stad centraal staat. Het programma wordt gemaakt door een team van mensen, samen met het theater waar het programma staat. De titel van dit programma zal dan ook niet kaal De stand van zaken zijn, maar, bijvoorbeeld, Almere: de stand van zaken of Nijmegen: de stand van zaken.

De Stand van Zaken wil in één avond een beeld van de stad geven, de ziel van de stad te pakken te krijgen. Het programma wordt gepresenteerd door twee jonge cabaretiers: Patrick Nederkoorn en Jan Beuving.
Zij interviewen in De Stand van Zaken de meest uiteenlopende mensen. Mensen uit de kunsten, de politiek, de journalistiek, mensen die verder geen bijzondere functie hebben, maar wel zinnige dingen over hun stad kunnen zeggen. Ze nodigen musici uit, dichters en columnisten. Op die manier wordt op één avond de stand van zaken opgenomen van de stad waarin het theater staat.
Daar tussendoor bezingen Patrick en Jan de stad met zelf gemaakte liedjes en brengen zij een conference op basis van de krantenartikelen van de afgelopen weken.

Natuurlijk kunnen zij deze avond niet alleen maken. Daarom wordt er een redactie gevormd waarin Patrick en Jan zitten, iemand van het Bureau Lommerde & Tonen en mensen van het theater, zoals de directeur en/of programmeur. Natuurlijk kan de redactie worden aangevuld met andere mensen uit de stad. Ondersteund door een productieleider maakt deze redactie een tailormade programma en zorgt ervoor dat er één avond in het theaterseizoen is waarop de eigen stad centraal staat.

Patrick en Jan zijn goedopgeleide cabaretiers, maar Patrick is ook politicoloog en Jan wiskundige, zo veelzijdig als beide mannen zijn, zo veelzijdig zal de avond zijn. Zij zorgen ervoor dat er ruimte is voor humor, maar dat de avond ook een inhoudelijke en prikkelende lading krijgt.