Het Pauperparadijs deze zomer terug in Drenthe!

jan 3, 2020 | locatietheater, Pauperparadijs, theater

Producent Wolter Lommerde durft de stap te wagen door grote vraag naar tickets.

Deze zomer zal de theatervoorstelling Het Pauperparadijs, weer te zien zijn in Het Gevangenismuseum in Veenhuizen (DR). Het door de producent aangegeven benodigde aantal verkochte tickets, 20.000, is niet gehaald; de teller staat op 15.000. Maar met dit aantal verkochte tickets, de oprichting van de stichting Vrienden van Het Pauperparadijs en de positieve inzet van de gemeente, durven regisseur Tom de Ket, schrijfster Suzanna Jansen en producent Wolter Lommerde de stap toch te wagen.

Groot compliment

Tom de Ket, regisseur van de voorstelling, die deze zomer ook de rol van Verteller op zich zal nemen:

“Fantastisch dat het publiek massaal heeft aangegeven dat ze graag willen dat de voorstelling nog een keer terugkomt door nu al zoveel kaarten te kopen. Ik beschouw het als een groot compliment dat we dit verhaal nu voor de derde keer in Drenthe kunnen laten zien. De afgelopen maanden waren erg spannend, omdat het een heel grote onderneming op locatie is met hoge kosten, maar we gaan een prachtige zomer tegemoet dit jaar.”

Bekende gezichten

De meeste castleden die eerder meespeelden in Drenthe zijn er komende zomer weer bij; Dragan Bakema zal de rol van Generaal Van den Bosch weer op zich nemen en Steyn de Leeuwe komt terug als Teunis. Paul R. Kooij is deze zomer helaas niet beschikbaar. Tom de Ket zal de rol van Verteller van hem overnemen. De repetities beginnen op 18 mei.

Zomer 2020 in Veenhuizen

Het Pauperparadijs is te zien van 3 juni tot en met 9 augustus 2020 op de buitenplaats van Het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Eerder speelde de voorstelling daar in 2016 en 2017 en trok toen ruim 90.000 bezoekers. In 2018 verhuisde het theaterspektakel over arm en rijk naar Koninklijk Theater Carré. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen, die ook als dramaturg aan voorstelling is verbonden. Zij tekende het intrigerende verhaal op van haar voorouders, die reisden net als tienduizenden weeskinderen en paupers in de 19e eeuw naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep uit op een onmenselijk drama.

Lees hier meer over de terugkeer van het succesvolle theaterspektakel.

Meer info op www.hetpauperparadijs.nl.

Tickets

Tryouts: 3, 4 en 5 juni 2020

Voorstellingen: 10 juni t/m 9 augustus 2020

http://hetpauperparadijs.nl/kaartverkoop/